Etichete

, , ,

luni, 5 septembrie

Orice ni se dă bun și orice dar desăvârșit este de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor.

Iacov 1.17

Biblii abandonate

În urmă cu câteva decenii, evanghelistul Erino Dapozzo a dat anunțuri în câteva ziare din Elveția franceză, prin care căuta Biblii pentru munca misionară din Franța. Mult timp nu a primit niciun răspuns, apoi însă a primit un mesaj de la un restaurant. Proprietarul îi scria scurt: „Vă rog să veniți la mine! Am multe Biblii. Vi le dau fără niciun ban!“. – Evanghelistul a pornit imediat într-acolo.

Proprietarul restaurantului i-a spus motivul pentru care avea așa de multe Biblii: „Acolo este biserica – aici restaurantul meu. Cuplurile sunt cununate acolo și primesc de la pastor o Biblie, cadou de nuntă. Pe prima pagină sunt notate cu grijă, cu scris caligrafic, numele și prenumele. După cununie, nuntașii vin la mine și mănâncă bine și beau peste măsură. Când pleacă, multe cupluri rup prima pagină cu numele din Biblie, pun foaia în geantă, iar Biblia o lasă aici“.

Proprietarul l-a condus într-o cameră alăturată. Pe masă erau 62 de Biblii noi – abandonate!

Căsătoria a fost instituită în grădina Eden și este divină (Geneza 2.24). Legătura strânsă dintre bărbat și femeie este un cadou deosebit din partea lui Dumnezeu. Această fericire poate fi trainică și statornică numai în ascultare de Dumnezeu și de Cuvântul Său. Biblia ne arată cum putem să ne bucurăm de tot ce este bun, de tot ce ne dă Dumnezeu, spre bucuria și onoarea Lui.

Citirea Bibliei: Isaia 1.1-17 · Fapte 20.13-27

Sursa: https://gbv-online.org/calendar/285